ŞİVFL Code Week

ŞİVFL Code Week

Zamanın başlangıcından, hayatımızı dönüştüren taş, demir, kağıt ve kalem kullanarak birçok şey yaptık. Şimdi, dünyanın kodla kalıplandığı farklı bir çağda yaşıyoruz. Farklı dönemlerde farklı iş ve beceri talepleri var. CodeWeek etkinliği ile, tüm dünyaya kodlamayı keşfetme ve onunla eğlenme fırsatı vermek istiyoruz. Geleceğimizi şekillendirmek için kodlamayı öğrenelim. -Alessandro Bogliolo-

26.09.2018 548

6-21 Ekim tarihleri arasında tüm Ülkelerin katılımıyla gerçekleşecek olan CodeWeek haftasına okulumuz 15-18 Ekim 2018 tarihleri arasında dahil olacaktır. Yapacağımız etkinliklerle geleceği yazacak ve yönetecek öğrencilerimizin kodlama bilgilerini kullanarak çeşitli alanlarda becerilerini sergileyeceği, bildiklerini akranlarıyla paylaşabileceği çalışmalar yapılacaktır. Yapılacak çalışmalarımızdan bazıları: 

1 - Robotik programlama etkinlikleri: Öğrencilerle basit Arduino projeleri yapılacak ve elektroniğin temelleri işlenecektir.

2 - Mobil programlama etkinlikleri : Android cihazlar için basit uygulamalar yapılacak ve Robot programlama da yapılan devrelerin uzaktan yönetimi sağlanacaktır.

3 - Web programlama etkinlikleri: Robot ve Mobil programlamada yapılan etkinlikler Localhost ta web sayfaları olarak tasarlanıp sunulacaktır.

4 - Donanım: Temel bilgisayar sahip olmayan öğrencilerle donanım parçalarının işlevleri ve sökme/takma etkinliği yapılacaktır.

5 - Blok ve basit programlama: PYTHON ve C++ dilleri kullanılarak basit tahmin oyun tasarımları yapılacaktır. Ayrıca öğrencilere yaptıkları uygulamaların blok tabanlı kodlamada yapılma şekli öğretilecektir.

6 - Sanallaştırma: 3D kum haritalama tekniği ile Coğrafi alanların fiziki haritada anlık değişim gösterimi için sistemin kurulumu örneklenecektir.

 

Daha ayrıntılı bilgi edinmek için "https://codeweek.eu/events" sitesini ziyaret edebilirsiniz.