Şehit İlhan Varank Fen Lisesi

Vizyon: Şehit İlhan Varank Fen Lisesi olarak vizyonumuz; Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Evrensel değerleri göz önünde tutan, çevresine değer veren bireyler yetiştirmektir. Tüm bunları gerçekleştirmeye çalışırken Öğretmen – Öğrenci – Veli işbirliğine dayalı etkinlikler ile; Takım çalışmasının önemini ve gücünü bilen, Özgür düşünen, Öz güveni yüksek, Bilimsel düşünebilen, Sanata ve Spora da önem veren Gençlerimize Rehberlik edebilmektir. Mission On a basis that works with teacher-student-parent cooperation, our mission is to raise and guide students who - are committed to Atatürk’s principles and reforms, - care about universal values and environment, - are aware of the importance and the power of teamwork, - think independently and scientifically, - have a high sense of self-confidence, - are interested in arts and sports.

Misyon: Vizyonumuza uygun şekilde yarattığımız eğitim ortamları ile eğitimimizin kalitesini arttırarak sadece Maltepe´nin değil İstanbul´un en iyi okullarından biri olmak. Vision We aim to be one of the best schools not only in Maltepe but also in İstanbul creating a high-quality learning environment based on our mission.

Başarılar:

Saatler: 08:20 - 15:30
Isınma: DOĞAL GAZ
Yabancı Dil: İNGİLİZCE ve ALMANCA
Servis Bilgisi: SERVİS VARDIR
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 471.7366(2023-2024)
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %91,4
Sportif Etkinlikler: Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Futsal, Futbol
Bilimsel Etkinlikler: Tıp Fakültesi Staj Programı, Bilim Olimpiyatları, Fen Liseleri Kongresi, Bilim Münazaraları, İnovasyon Etkinlikleri
Proje Çalışmaları: Harezmi, Tübitak 4006, Tübitak 4007, Maker Faire, MUN, Robot Yarışmaları, T3 Vakfı, Model Uçak, FRC, VarankGO, Fen Bilimleri Çalıştayı
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: CERN, ERASMUS+
Kontenjan Bilgileri: 150