Tarihçemiz

Tarihçemiz

12.11.2016 12706

ŞEHİT İLHAN VARANK FEN LİSESİ, İSTANBUL MALTEPE ilçesinin ilk Fen Lisesi olup 2016 yılında Eğitim-Öğretim hayatına başlamıştır. Adını 15 Temmuz şehitlerinden Prof Dr.İlhan Varank'tan almıştır.

İlk mezunlarını 2020 yılında verecek olan okulumuz LGS (Lise Geçiş Sınavı) ile öğrenci almaktadır. Şehit İlhan Varank Fen Lisesinde eğitim karma olup,30 kişilik sınıflarda yapılmaktadır. Yatılı olarak, erkek öğrenci yurdu mevcuttur. Bu öğrenciler etüt saatlerinde çalışmalarına devam ederler. Ayrıca tüm öğrenciler için hafta sonları ve hafta içi ders bitiminde yetiştirme kursları verilmektedir.

Yabancı dil olarak İngilizce ve Almanca dersleri okutulmaktadır.

 

Okulun fiziki ortamı tam donanımlıdır. Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Yabancı Dil Laboratuvarları, Okuma Odası, Kütüphane, Resim, Müzik odaları, Futbol, Basketbol, Voleybol Sahaları, Tenis Kortu, Halı Saha, Kapalı Spor Salonu, Kantin ve Yemekhanesi bulunmaktadır.

 

Okulumuzun hedefi bilimsel düşünceyi ilk sıraya koyarak, Atatürk ilke ve inkılaplarından sapmadan, bilgili, yetenekli ve sosyal gençler yetiştirerek, Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunmaktır.

FOR ENGLISH

FÜR DİE GESCHİCHTE